DATA | I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
---|---|---|---|
22.04.2025r |
Pieczywo mieszane z pastą z cieciorki i suszonych pomidorów z dodatkiem kiełków słonecznika kawa na mleku gruszka Alergeny: 1,7,11 |
Bułka maślana z masłem i |
Zupa grochowa na wędzonce |
23.04.2025r |
Bułka wieloziarnista z masłem Sałata, szynka konserwowa, ogórek świeży Kakao na mleku Mandarynka Alergeny: 1,7,11 |
Grecki jogurt z nasionami chia, |
Zupa pomidorowa z ryżem Kotlet schabowy Ziemniaki puree Mizeria Sok jabłko – pomarańcza 100% jabłko Alergeny: 1,3,7,9,12 |
24.04.2025r |
Bagietka z masłem |
Smoothie z mango i bananem |
Zupa paprykowa z drobnym makaronem |
25.04.2025r |
Chleb Kornel z pastą z wędzonej makreli, |
Tosty z twarożkiem i rzodkiewką z dodatkiem kiełków brokuł herbata z cytryną Alergeny: 1,7 |
Zupa jarzynowa , zabielana |
|
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe), 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy z drzew orzechowych, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki.
Uwaga: Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.