(56) 648 - 67 - 02
przedszkole@pm13.edu.torun.pl

Jadłospis

DATA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

14.04.2025 r
Poniedziałek

Bułka grahamka z masłem
Ser żółty, pomidor i szczypiorek
Kakao na mleku
Alergeny: 1,7

Rurki z bitą śmietaną
Herbata owocowa z cytryną
Ananas
Alergeny: 1,3,7

Zupa ogórkowa
Placki z jabłkiem i bananem polane
Sosem jogurtowo – jagodowym
Kompot wieloowocowy
Alergeny: 1,3,7,9,12

15.04.2025 r
Wtorek

Pieczywo mieszane z pastą z
szynki i mascarpone, szczypiorek
Kawa na mleku
Alergeny: 1,7,11

Jogurt Fantasia z jagodami
Paluszki z sezamem
Herbata wiśniowa
jabłko
Alergeny: 1,7,11

Zupa pomidorowa z ryżem
Gulasz z warzywami
Kasza jęczmienna z koperkiem
Sok jabłko – malina 100%
Banan
Alergeny: 1,7,9,12

16.04.2025 r
Środa

ŚNIADANIE WIELKANOCNE
Bagietka z masłem
Jajeczko gotowane (kurczaczki)
Roladki z szynki i ogórka konserwowego
Babka cytrynowa (wyrób własny)
Słodkie jajeczka wielkanocne
Mandarynki
Herbata z cytryną
Alergeny: 1, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 12

Sałatka makaronowa z szynką, ogórkiem,
kukurydzą z dodatkiem koperku i
sosu majonezowo jogurtowego
Bułka grahamka z masłem
Napar z melisy
Alergeny: 1, 3, 7

Zupa żurek z białą kiełbasą i jajkiem
Kąski drobiowe
Frytki z piekarnika
Marchewka z groszkiem
Woda cytrynowa
Alergeny: 1,3,7,9,12

17.04.2025 r
Czwartek

Kanapki przygotowywane przez dzieci
Pieczywo mieszane z masłem
Kiełbasa krakowska, sałata,
Pomidor i ogórek świeży
Kawa na mleku
Marchewka świeża do chrupania
Alergeny: 1,7,11

Mini pączki twarogowe
Sok Kubuś
Papryka świeża do chrupania
Alergeny: 1,3,7

Zupa krem cebulowa z ptysiowym groszkiem
Łazanki z kiełbaską i kiszona kapustą
Sok jabłko – malina 100%
Alergeny: 1,3,9,12

18.04.2025 r
Piątek

Bułka wieloziarnista z masłem
Twaróg z rzodkiewką i śmietanką
Kakao na mleku
Gruszka
Alergeny: 1,7,11

Bułka maślana z masłem i
dżemem brzoskwiniowym
Mleko
Kalarepa
Alergeny: 1,3,7
Zupa krem z zielonego groszku
Ryba po grecku
Ziemniaki puree
Kompot z owoców leśnych
jabłko
Alergeny: 1,3,4,7,9,12

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe), 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy z drzew orzechowych, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki.

Uwaga: Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.